Концертите са отменени

България чества своя Национален празник – 3 март и 144 години от Освобождението от османско владичество. Програмата в Пловдив започва в с молебен за мир в катедралния храм „Света Богородица”, отслужен от Н.В.Пр. пловдивският митрополит Николай в 11.00 часа.  Военният ритуал пред паметника на цар Александър II на Бунарджика започва в 12.00 ч.. Панихида за загиналите за свободата на България герои на паметника на Опълченците на Централни гробища е в 13.30ч.,

Официалното слово ще бъде произнесено от проф. д-р Тони Шекерджиева – Новак, ректор на АМТИИ „Проф.Асен Диамандиев“ Пловдив, водещ ще е Христо Христов.

В церемонията по полагане на венци и цветя в 12.00 часа ще вземат участие представителен взвод, венценосци,  военен духов оркестър и комитет „Родолюбие“. И тази година преди началото на тържественото честване, членовете на комитет „Родолюбие“ ще поведат пловдивчани в „Поход на свободата“ – шествие до върха на Бунарджика, предвождано от копия от знамената на българското опълчение.

Вечерта на пл. „Централен“ в 18.30 ч. ще се състои тържествена проверка – заря по повод Националния празник на Република България – 3 март, с участието на военни формирования от гарнизон Пловдив. Строят ще бъде приет от генерал – майор Явор Матеев – командир на „Съвместното командване на специалните операции“ на Българската армия. Диктор ще е актьорът от Драматичен театър Пловдив – Симеон Алексиев.

За гражданите с двигателни проблеми, трудноподвижните и възрастните хора, Община Пловдив осигурява два микробуса, които ще извозват желаещите до върха на Бунарджика и обратно след приключване на честването. Микробусите тръгват от началото на алеята до ресторант „Южен полъх“.  Желаещите да се включат в „Поход на свободата“ – шествие до върха на Бунарджика, заедно с членовете на комитет „Родолюбие“ да се явят в 11ч. на сборния пункт пред ресторант „Южен полъх“ , (бившия „Малък Бунарджик).

Двата концерта, които бяха обявени в предварителната програма за 12.30 часа на пл.“Ст. Стамболов“ и в 16.30 ч. на стълбите на Каменица се отменят.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…